Heeft u een klacht?

Neem contact met ons op

Klachtenprocedure

Hoewel wij de uiterste zorg besteden aan onze producten, kan het gebeuren dat u niet tevreden bent. Heeft u een klacht, laat het ons weten via het contactformulier. Met uw reactie helpt uw ons ook om onze bedrijfsprocessen en producten verder te verbeteren.

Wat doen wij met uw klacht?

Binnen 1 werkdag na ontvangst van de klacht ontvangt u per e-mail een ontvangstbevestiging. In deze e-mail staat het nummer waaronder wij de klacht hebben geregistreerd.

Binnen 5 werkdagen na ontvangst van uw klacht informeren we u over de verdere afhandeling. Ook kan een medewerker, die de klacht in behandeling heeft, contact opnemen om het één en ander door te spreken of extra informatie in te winnen. Wanneer de klacht is afgehandeld, dan informeren we u hierover via mail.

Valert neemt na twee weken contact op om te verifiëren of de afhandeling van de klacht naar wens is verlopen.

Privacy

Valert gaat vertrouwelijk om met de in dit kader ontvangen (persoons-)gegevens en verwerkt deze gegevens conform de hierop van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Wij bewaren de gegevens die wij ontvangen en verwerken in het kader van deze klachtenprocedure tot vijf jaar na afhandeling van de klacht, tenzij we door omstandigheden genoodzaakt zijn van deze bewaartermijn af te wijken.

Bezoek ons

Sparrenheuvel 16
Gebouw B
3708 JE Zeist

Routebeschrijving 

Bel ons

Algemeen: 088 – 010 72 72

Zorgverzekeraars: 088 – 010 72 80

Zorginstellingen: 088 – 010 72 00

E-mail ons

info@valert.org