Voorafcontrole

Voorkom tijdig onrechtmatige zorgkosten

Zorgverzekeraars en zorgverleners werken met achterafcontroles om zo onrechtmatige zorgkosten te voorkomen. Dat is niet alleen arbeidsintensief, maar heeft ook nog eens lange doorlooptijden tot gevolg.

Controle vooraf

Vaak leiden achterafcontroles ook tot extra verantwoording, het opnemen van onzekerheden door zorgverzekeraars en voorzieningen bij zorgaanbieders. Daarbij treden ook conflicten op met de zelfonderzoeken, omdat er een overlap is tussen de achterafcontroles en zelfonderzoeken. Daarom is een controle vooraf het juiste antwoord.

Valert heeft bestaande achterafcontrolemodules van MSZ en GGZ doorontwikkeld naar een voorafcontrolemodule. Samen met VECOZO en andere partners die koploper willen zijn bij het in productie nemen van voorafcontroles gaan we onze producten verder ontwikkelen zodat ze aansluiten bij de behoefte van de deelnemende zorgverzekeraars.

Voordelen deelname

Tot u klaar bent om over te gaan naar voorafcontroles kunt u gewoon gebruik blijven maken van achterafcontroles met behulp van onze gecertificeerde controlemodules. Daarnaast heeft u meer controle, omdat u onrechtmatige uitbetalingen kunt voorkomen. Bovendien bespaart u veel tijd.

Andere voordelen:

  • U geeft invulling aan de doelstellingen van de NZa om meer vooraf te controleren, meer en beter samen te werken in de uitvoering en controles te uniformeren.
  • U geeft zorgaanbieders direct feedback op de kwaliteit van de ingediende declaraties. U voorkomt dat fouten oplopen tot grote bedragen.
  • U kunt de feedback gebruiken bij de aanloop naar Horizontaal Toezicht.
  • U heeft inspraak in de vormgeving van het proces, zodat het aansluit bij uw wensen.

Doet u mee?

Wij werken op een agile werkwijze en vragen actieve samenwerking bij het definiëren van de eisen en wensen van de voorafcontroles, de inzet daarvan binnen de bestaande (controle-)processen en bij het testen na oplevering. Maatwerk is mogelijk, tot op zekere hoogte.

Meer weten? Neem contact met ons op.